Platserna i Stockholm du måste besöka

Sveriges huvudstad Stockholm har mycket att erbjuda sina besökare när det gäller sevärdheter, upplevelser och vackra miljöer. I den här artikeln guidar vi dig till de platser som är ett absolut måste att besöka under ett besök i Stockholm. Naturligtvis finns det mycket mer att se i denna storstad men dessa speciella platser får du bara inte missa. Så följ vår guide för att få ut det mesta möjliga av Stockholm.

Platserna i Stockholm du måste besökaFörst bör du ta dig till gamla stan, en stadsdel med smala gränder, kullerstensgator och hundraåriga gamla byggnader. Här samsas små souveniraffärer med barer, caféer och mysiga restauranger som serverar klassiska svenska rätter. Besök det kungliga slottet som är den svenska kungafamiljens officiella residens och ta del av dess prakt. Här kan du även uppleva vaktbytet för högvakten, den militära styrka som vaktar slottet. Det är en pampig ceremoni med hästparad och musikår.

Museum och andra attraktioner

Stockholm har många museer som alla är väl värda ett besök. Några sticker dock ut lite mer än andra och bjuder på fantastiska upplevelser. Vasamuseet där du kan upptäcka regalskeppet Vasa som sjönk på 1600-talet men som senare bärgades och nu kan avnjutas i all sin prakt. Vill du ha en mer modern upplevelse kan du ta en kort promenad till ABBA-museet. Där hittar du allt som rör Sveriges genom tidernas mest framgångsrika musikgrupp.

Föredrar du livliga aktiviteter, besök Gröna Lund, Stockholms anrika nöjesfält. Utmana ditt sällskap på 5-kamp eller upplev den hisnande känslan av att släppas ner från 80 meters höjd i åkattraktionen Fritt fall. Du kan också delta i en takvandring på Riddarholmen. Upplev Stockholms skönhet och njut av en fantastisk utsikt från takåsarna. Rekommenderas inte för den höjdrädda. Besök Skansen, ett härligt friluftsmuseum med fokus på Sveriges historia genom tiderna. Här finns även en djurpark med tillhörande akvarium.

Platserna i Stockholm du måste besökaÄr du i Stockholm måste du också ta en tur ut i den unika svenska skärgården. Ta en längre eller kortare tur med någon av de båtar som trafikerar skärgården, speciellt under sommarhalvåret. Det finns speciella sightseeingbåtar men du kan också åka på en minikryssning med teman som räkfrossa eller brunch. Ät gott samtidigt som du njuter av de vackra omgivningarna. Du kan också ta dig till skärgårdsstaden Vaxholm eller besöka natursköna Fjäderholmarna.