Vandring i Sverige – Österlen

Vandring är något populärt som finns på massor av platser i Sverige. Detta är också något som du kan göra utan guider på egen hand. Från början, när det talades om hiking, hade detta uttryck med överlevnad och fjällvandring att göra. Idag står det rätt och slätt för att vandra runt och uppleva nya och spännande platser. En av dessa platser är svenska Österlen i Skåne. Detta är en perfekt plats för vandring och stora upplevelser.

Här finner du massor av vandringsleder som tar dig direkt ut i den underbara natur som Österlen blivit känt för över hela Sverige. Du finner också vanliga vägar som kan ta dig till de olika sevärdheter som gjort Österlen till ett stort resmål för alla som vill semestra på hemmaplan. Tänker du vandra runt och upptäcka allt, finner du också alltid bra boende i form av hotell, bed and breakfast eller vandrarhem.

Vandring i Sverige - Österlen

Sevärdheter vid vandring i Österlen

Gällande sevärdheter i, och runt, Österlen är egentligen hela denna plats värd att se. Dock finns det lite speciella platser som ingen bör missa vid ett besök. Här har det naturligtvis betydelse hur ni/du reser och om det finns barn med i bilden, samt var ni bestämmer er att bo under vistelsen. För barnen, men även för vuxna, finns något som inte kan undvikas. Detta är Tosselilla Summer Park, som erbjuder fantastiska attraktioner och stor underhållning.

När det sedan gäller de som är ute på upptäcksfärd, eller när ni bara vandrar runt, kan ett besök till Ales Stenar vara fantastiskt. Ett unikt stenmonument sedan 1400-talet som finns placerad på en bergstopp. Om det är mycket vandring och natur som gäller, kommer också Stenshuvud National Park att vara ett måste. Här finns spännande vandringsleder, en vacker trädgård och en underbar strand att se och uppleva för alla naturälskare.

Även du som är historiskt intresserad och har intresse av arkitektur, slott och herresäten kommer att få din beskärda del av härliga upplevelser. Här finns bland annat Glimmingehus, Kristinehofs Slott, Marsvinsholms Slott och Tosterups Slott för att bara ta ett axplock. Gillar du mat, underhållning och god dryck har du också kommit rätt. Österlen erbjuder massor med uteplatser, underhållning och restauranger under högsäsong. Detta samt ett besök med vinprovning på Nordic Sea Winery blir det perfekta valet.