Var du ska äta på Österlen

När du besöker Österlen finns det ett antal ställen du bör äta på, som är alldeles fantastiska. I den här artikeln kommer du att kunna läsa både om caféer och restauranger som är väl värda ett besök när du befinner dig på Österlen. När du är på semester vill du inte bara ha ett bra boende och roliga upplevelser, du vill även njuta av att äta god mat. Ibland är det skönt att slippa laga maten själv.

Det första tipset vi har att ge är Kåseberga Café & Bistro, där du serveras mat som är tillagad från grunden. Här är du nära till havet och miljön är otroligt vacker. De serverar mycket fisk och skaldjur, som alltid är dagsfärskt, men du kan även prova en av deras stenugnsbakade pizzor. På nedre plan kan du fika i caféet, som bland annat är välkänt för sina fantastiska kardemummasnurror. Du hittar dock många andra bakverk där också.

Var du ska äta på Österlen

Härliga matupplevelser på Österlen

Om du gillar god mat som på sommaren kan avnjutas i en vacker trädgård bör du ta en tur till Hammenhögs Gästgivaregård. Den grundades redan år 1693 och bjuder förutom på god mat även på trevliga evenemang. Maten är vällagad och de har en gedigen vinlista ifall du vill ha gott vin till maten. Dessutom erbjuder de över 100 olika belgiska ölsorter, allting i en vacker miljö med härlig, skånsk atmosfär.

Om du har vägarna förbi Simrishamn bör du prova på Gårdens Vedugn, där du bland annat kan avnjuta fantastiska, vedugnsbakade pizzor. Det är en liten medelhavsoas mitt i Simrishamn och förutom pizza kan du prova på en av deras italienska pastarätter. Miljön och atmosfären är magisk och självklart har de uteservering. Du kan även beställa en kopp kaffe eller ett glas vin och inspireras av den vackra inredningen med inspiration från Medelhavet.

Om du besökt nationalparken Stenshuvud och är sugna på något sött efteråt kan ni besöka Kaffestugan Annorlunda, där du bland annat kan avnjuta en kakbuffé med nio sorters kakor. Till kafferepet erbjuds nybryggt kaffe och saft till barnen i sällskapet. Självklart kan du välja ett annat bakverk istället, eller ett av kaffestugans lunchalternativ. De erbjuder även glass i stora lass. Förutom ovanstående platser har Österlen många fler matupplevelser att bjuda på.